суботу

Міжнародний день птахів



Картинки по запросу міжнародний день птахів в україніНа січень 2017 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.
А Ви знали, що єдиний в світі птах, у якої взагалі немає крил, це Ківі. Він живе в Новій Зеландії.
Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів в хвилину під час польоту! У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км / год, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розгоняється до 60 км / год. Деякі види птахів - прекрасні плавці, а самим «розумним» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла приходиться 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня - 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила - не більш 0,007 г / кг.
Історія свята
Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності «Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних в сільському господарстві», до якої, наприклад, Радянський Союз приєднався в 1927 році.
«Міжнародна конвенція з охорони птахів, корисних в сільському господарстві» була підписана 19 березня 1902 року. Її підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії. Вона набула чинності 12 грудня 1905 року і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища.

Перехід на літній час

Похожее изображение

Перехід на літній час у 2018 році в Україні відбудеться у неділю, 25 березня. Переводити стрілки годинника на літній час – на одну годину вперед – українцям традиційно доведеться в останні вихідні першого весняного місяця – в ніч з 24 на 25 березня

Пропоную кілька порад аби легше перейти на літній час:
·         лягайте спати щодня на 15 хвилин раніше, ніж напередодні;
·         забезпечте собі умови для засинання: провітріть приміщення, засинайте в тиші і темряві, не користуйтеся гаджетами перед сном;
·         ідеальна температура для сну – не більше 18-20 градусів за Цельсієм;
·         не стимулюйте організм перед сном міцним чаєм, кавою чи алкогольними напоями;
·         повечеряйте не пізніше, ніж за 2-3 години перед сном;
·         влаштуйте собі піші прогулянки на свіжому повітрі;
·         перед переведенням годинників підготуйте собі сніданок і одяг звечора, щоб зекономити трохи часу зранку;
·         увімкніть зранку ритмічну музику, вона забезпечить вам бадьорий підйом і надасть позитивної енергії на весь робочий день;
·       легко прожене сонливість контрасний душ.

Інформація для дітей

Похожее изображениеЗ 26 березня по 1 квітня весняні канікули. Канікули — це час, який потрібно провести з толком. Іноді здається, що в тебе ще цілі тижні або місяці попереду. Але вони, як відомо, летять дуже швидко. Не можна втрачати дорогоцінний час. Потрібно обов’язково щось придумати. Давайте подумаємо разом, чим можна зайнятися на канікулах. Отже:
Що робити на канікулах?
Найважливіше в будь-якому відпочинку — це те, що він дозволяє змінити обстановку і деякі моменти нашого повсякденного життя. На канікулах з’являється якась свобода, якщо ж, звичайно, ви не збираєтеся працювати. Але і робота на канікулах — це відпочинок. Відпочинок від навчальної діяльності. Давно доведено, що найкращий спосіб відпочити — це повністю змінити свій звичний розклад життя. Тому психологи радять їздити куди-небудь на канікулах.
Чим далі ви поїдете, тим краще. Я не маю на увазі місця, де температура повітря перевищує температуру у вашому регіоні. Зовсім не обов’язково вирушати на море. Наприклад, ви можете з’їздити в будь-яке велике місто і присвятити свій час ознайомленню з визначними пам’ятками і шопінгу. Або ж відвідати кінотеатр, цирк, виставку чи музей.
Вибір за вами.
Головне, пам’ятайте, відпочивати потрібно.

пʼятницю

Профілактика

Картинки по запросу акція біла ромашка в україні24 березня
Всесвітній день боротьби з туберкульозом
Біля однієї третини населення світу інфіковано бактерією туберкульозу. Хвороба розвивається лише у невеликої частки інфікованих людей. Підвищеного ризику розвитку туберкульозу піддаються люди з ослабленою імунною системою. Задача №1 для нас - дбати про своє здоров'я. Сьогодні хочу нагадати, що ми повинні знати про туберкульоз.

неділю

Оголошення

Картинки по запросу міжнародний день щастя

            Враховуючи, що прагнення до щастя є основоположною метою людства, Генеральна Асамблея ООН, за даними проекту DilovaMova.com, 28-го червня 2012- го року, на своєму 118-му пленарному засіданні прийняла відповідну резолюцію, в якій запропонувала всім державам - членам і структурам самої системи організації Об’єднаних Націй, а також і іншим регіональним і міжнародним організаціям, широкому громадянському суспільству, включаючи як неурядові організації, так і приватних осіб, відзначати Міжнародний день щастя, і постановила щорічно проводити його 20-го березня.

Мудрі поради

5 життєвих принципів БЕНДЖАМІНА ФРАНКЛІНА

Фото: syl.com
Бенджамін Франклін заробив свої статки як видавець газети у Філадельфії та присвятив себе служінню людям. Починав як волонтер у пожежній частині, працював у багатьох державних офісах, допомагав розпочати революцію і відродження в США. Він є чи не найвпливовішою людиною в американській історії.
Як одна людина могла досягти так багато? Бенджамін Франклін залишив чимало цінних записів, які дають уявлення про його життя. Зокрема, свої будні він описав у автобіографії. Замислюючись над розкладом дня Старого Бена й словами мудрості, які він записав, можна виокремити 5 уроків, яких всі ми можемо у нього навчитися.
1. Переможці прокидаються рано
«Ранковий час має золото у своїх устах»
Франклін прокидався кожного дня до світанку, тому що знав, що самотність ранку – найкращий час, щоб зібратися, розібратися з цілями й напрямом свого життя. Він використовував 3 години, щоб почитати, повчитися, спланувати й підготуватися до дня наперед – і все це до сніданку!
Уявіть собі, що ви не запізнюєтеся, не просипаєте, а 3 години готуєтеся до свого дня. Прибираєте, готуєте сніданок, читаєте новини. Без поспіху, стресу. Просто, розслаблено й насолоджуючись ранком.

четвер

Єдиний день інформування


До 100-річчя затвердження тризуба державним гербом
Української Народної Республіки і запровадження гривні
Сучасна Україна увібрала в себе державницькі традиції Української Народної Республіки, зокрема її державні символи (герб-тризуб, гімн “Ще не вмерла Україна”, синьо-жовтий прапор) та атрибути (грошова одиниця – гривня).
25 лютого 2018 року виповнюється 100 років, відколи тризуб став державним гербом УНР. Перед тим офіційно затвердили прапором торговельного флоту синьо-жовте полотнище. Воно сприймалося як національний стяг. Із початком Української революції також утвердився гімн “Ще не вмерла Україна”. Його виконанням завершувалося проголошення доленосних рішень. Важливим атрибутом держави є гроші. 1 березня 100 років тому Центральна Рада ухвалила закон про гривню.


Герб 
Слово “герб” (походить від німецького erbe – спадок) означає емблема, спадковий знак, поєднання фігур і предметів, що виражає історичні традиції власника. Державний герб – це символ, який презентує країну як суверенну незалежну державу. Він зображується на офіційних документах, печатках, грошових і знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ. У світовій практиці немає суворої регламентації творення державних гербів. Практика їх оформлення спирається на національні традиції певної країни.
Із протоколу засідання Малої Ради 25 лютого 1918 року, місто Коростень
У справі державного герба України Мала Рада ухвалила: “Гербом Української Народної Республіки приймається знак Київської Держави часів Володимира Святого”.

вівторок

Співпраця з батьками

До уваги учнів, батьків і педагогів!

Картинки по запросу національна гаряча лінія

Національна дитяча "гаряча лінія" - 116 111 -

 безкоштовна, анонімна та конфіденційна 

(по будням з 12 до 20 год. та в суботу з 12 до 16 год.).      

Консультування проводять компетентні у дитячих питаннях психологи, соціальні педагоги, соціальні працівники та юристи. 

Картинки по запросу національна гаряча лінія

             24 листопада 2017 року Національна "гаряча" лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації починає працювати за новим номером! 

             Номер 0 800 500 335 функціонує, як і раніше. Лінія продовжує працювати цілодобово, анонімно, конфіденційно та безкоштовно! 

      Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято. Як сказав Антуан де...