понеділок

Всесвітній день Матері-Землі


День Матері-Земі
Матінка-Земля. Це вираження ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, - буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку. Як любляча мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей. Чим ми їй віддячуємо? Вже здавна в різних країнах світу це питання набуло нагальну актуальність. Людство нарешті, звернувши увагу на свою позицію і роль в екосистемах нашої Землі, задумалося. Невже ми почали переростати чисто споживчий період свого власного розвитку? Надія є. З’явилися і прагнення.
Так, офіційно, починаючи з 2010-го року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День - Всесвітній день Матері-Землі, який відзначається 22-го квітня.

неділю

Здоров’я може мати дуже дорогу ціну. І в основному це стосується спроб повернути його на своє місце. У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійного зберігання. Всім хворим - якнайшвидшого одужання. Медикам - хорошої матеріальної і технічної бази. Всім нам - бути здоровими і життєрадісними! Зі святом Вас!

7 КВІТНЯ - Всесвітній День здоров'я


День здоров’я - для всіх Ñ– всюди!Компанія Всесвітнього дня здоров’я відбувається в першій декаді квітня. Подія присвячена до дня прийняття Статуту ВООЗ в 1948. Заходи на Всесвітній день здоров’я спрямовані на натхнення, мотивацію і напрямок досягнення найвищого рівня здоров’я.
Всесвітня організація охорони здоров’я була створена на підставі принципу, згідно з яким передбачається, що всі люди повинні мати можливість для реалізації свого права на володіння найвищого досяжного рівня здоров’я. Наприклад, тема Всесвітнього дня здоров’я 2018 року - Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди, а гасло - «Здоров’я для всіх».
У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кажен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя.

понеділок

1 квітня - День сміху!

Картинки по запросу 1 квітня день сміхуЧому, коли сам себе лоскочешь - не лоскотно? Лоскіт викликає подразнення дотикових рецепторів на шкірі. Їх чутливість контролюється спинним і головним мозком. Якщо роздратування викликано дотиком інший частини власного тіла, про який мозку повідомляють рецептори доторкнувшийся частини, мозок притупляє чутливість рецепторів, не допускаючи виникнення лоскоту. Цей механізм дозволяє уникати «помилкової тривоги» при виконанні головної функції лоскоту - оповіщення про присутність на шкірі сторонніх істот, які можуть виявитися паразитами.
Похожее изображение Правда в тому, що сміх буває різний і є люди, які зовсім воліють уникати подібного вираження почуттів і емоцій. Причина проста - обтяжливе інформаційне поле постійно намагається підвести нас до одного і того ж питання: «А чому радіти?». І тим не менше, навіть у самій наймудрішій Книзі всіх часів і народів, у Святому Письмі, в першому посланні до Солунян, є такі слова: «Завжди радійте.».
У міжнародному календарі здавна, ще з XVI-го - XVII-го століття прописався один специфічний і популярний у всьому світі святковий день, який відзначається 1-го квітня - День сміху або ж День жартів і розіграшів. Не будемо заглиблюватися в історичні корені цього особливого дня, але скажемо: хороший жарт – справжній і потужний інструмент радості. Відомо, що радість не завжди викликає посмішку, хоча є і не згодні з таким твердженням. Справедливіше можна було б вказати на те, що радість не завжди викликає сміх, а частіше все-таки саме це і переслідує. Який жарт хороший? Який поганий? Чому? Навіщо все це взагалі треба?

      Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято. Як сказав Антуан де...